Masivna notranja vrata s šarmom - ECOLINE

10.8.2019

Notranja vrata Ecoline navdušujejo s svojo naravno lepoto in vas vsekakor ne bodo pustila ravnodušnih.
Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in prav to jim daje poseben čar. Vsaka lamela je unikat, saj je narava v vsako vtisnila svoj poseben čar. Vrata Ecoline imajo izrazite grče in razpoke saj je naravni izgled lesa zares čudovit in ga je potrebno poudariti.

Notranja vrata Ecoline -dimljen hrast

Masivna notranja vrata s šarmom - ECOLINE

Notranja vrata Ecoline navdušujejo s svojo naravno lepoto in vas vsekakor ne bodo pustila ravnodušnih.

Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in prav to jim daje poseben čar. Vsaka lamela je unikat, saj je narava v vsako vtisnila svoj poseben čar. Vrata Ecoline imajo izrazite grče in razpoke saj je naravni izgled lesa zares čudovit in ga je potrebno poudariti. Lesno strukturo še dodatno poudarimo s krtačenjem in oljenjem. Z oljenjem ohranimo naraven izgled, hkrati pa les zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Izbirate lahko med natur in različnimi toniranimi olji. Vrata oljimo dvakrat, z vmesnim brušenjem pa poskrbimo za popolno gladkost površine. V primeru, da so vrata krtačena in zaščitena s toniranim oljem dobimo prav poseben efekt. V vdolbine por se olje še bolj vpije, kar še bolj poudari drevesne letnice in njihovo naravno lepoto.
Notranja vrata Ecoline so na voljo s prečnim ali vzdolžnim potekom lesne strukture in v različnih drevesnih vrstah (hrast, macesen, smreka, javor, oreh).

notranja vrata ecoline hrast

Pri kolekciji Ecoline pa lahko izberete tudi poseben izgled hrastovega lesa – tj. dimljen hrast.
Dimljen hrast se obdeluje v posebnih komorah, kjer je les izpostavljen amonijevim hlapom. Ti lesu spremenijo lastnosti – povečajo trdoto, odpornost in spremenijo barvo.
Ko se dotaknemo notranjih vrat Ecoline dobimo občutek, da smo nekje v naravi, to je izgled in občutek, ki ga v stanovanje lahko prinese le naraven les. Če ste ljubitelj lepot narave in zdravega ambienta so notranja vrata Ecoline prava izbira za vas.

Dimljen hrast

Naravno je zdravo
Prednost, ki jo imajo notranja vrata iz masivnega lesa pred ivernatimi in plastičnimi notranjimi vrati je poleg obstojnosti tudi ohranitev zdravega bivalnega okolja. Kot vemo je iverna plošča, iz katere je delanih večina sredic notranjih vrat na našem tržišču, lepljena s formaldehidnimi lepili, ki pa so zdravju zelo škodljiva ( več o njihovem vplivu na naša zdravje si lahko preberete v članku o ivernih ploščah). Notranja vrata Ecoline, prav tako kot naša ostala vrata ne vsebujejo formaldehidnih lepil. Vratna sredica notranjih vrat Ecoline je sestavljena iz lepljenega lesa, katerega lepimo z vodotopnimi lepili (PVA). Lepljenje sredice preprečuje zvijanje in deformacijo vratnega krila. Kako pa je s plastiko?
Plastika je že po svoji sestavi zdravju škodljiva ( več si lahko preberete v članu «Les je zdrav, les je lep«, poleg tega pa stanovanje neprodušno zapre, kar povzroči plesnenje. Les v nasprotju s plastiko diha skupaj s stanovanjem. Če je v stanovanju vlage preveč jo ta odvzame, v primeru presuhega zraka pa les vlago odda v prostor ter tako pripomore k optimalni bivalni klimi. V ožji vpogled si vzemimo še končni cikel izdelka. Lesena notranja vrata se po uporabi popolnoma razgradijo in pozitivno vplivajo na naravo, med tem ko tega o plastiki ne moremo trditi. Dolgotrajno razgrajevanje in škodljivi vplivi plastike močno obremenjujejo in onesnažujejo naš planet.

Melu mizarstvo d.o.o.