Lesena vrata - Melu d.o.o.

10.10.2020

Notranja lesena vrata so lahko izdelana iz različnih vrst materiala, najžlahtnejši med njimi pa je še vedno les.  Za lesena vrata, ne glede na vrsto lesa iz katerega so izdelana pa lahko rečemo, da imajo »dušo«, saj je les naraven material, ki je na voljo v različnih barvah. Vsekakor pa je posamezno drevo svojevrsten unikat.

Ravno tako pa so iz istega razloga tudi  lesena vrata svojevrsten unikat, saj les ni nikoli ampak res nikoli popolnoma enak. Velik vpliv na videz, barvo in strukturo ima že samo okolje, kjer raste posamezno drevo. Lesena vrata so lahko izdelana iz različnih vrst lesa, od smreke, hrasta, bora, macesna, oreha… Odvisno od želene barve se lahko odločamo tudi za vrsto. Če želimo prostor dopolniti z svetlejšimi odtenki lahko na primer za izdelavo  vrat uporabimo smreko, bor, jasen…  ravno tako pa je barva lesa odvisna tudi od tega ali les lakiramo ali pa ga naoljimo. Lakiran les dobi sijaj in nekoliko temnejši odtenek. V primeru da les naoljimo pa ima sam material, iz katerega so izdelana lesena vrata svetlejši odtenek in manj sijaj ter naraven izgled. Masivna lesena vrata pa lahko dopolnimo tudi z ustreznim masivnim pohištvom, ki prostoru doda več topline.

Notranja vrata Ritz Charlton- prestižna notranja vrata

Lesena vrata mahagoni

Sama žlahtnost, ki jo daje les vratom pa je za posameznike, ki jim veliko pomeni trajnost ,varovanje okolja ter naraven videz, neprecenljiva lastnosti. Saj je les naravni material iz obnovljivih virov. 
 
Lesena vrata se podajo tako modernim hišam, ki jim vlijejo pridih domačnosti, kot tudi starejšim gradnjam, ki jim dajejo pridih žlahtnosti. Les je naravne material, ki ga lahko z ustreznimi umestitvami v prostor uporabimo zelo učinkovito.
 
Vsako drevo je svojevrsten unikat, lesena vrata pa prav tako. Prostor dopolnijo in napolnijo z toplino, žlahtnostijo in domačnostjo. Poleg edinstvenega videza ima les tudi zelo dobre karakteristike. Ena izmed njih je vsekakor njegova dobra izolativnost , tako toplotna kot tudi zvočna. 
 
 
Poleg naštetega lahko les kombiniramo tako z steklom, kovino in ostalimi materiali, ki mu dodajo modernejši videz. Lesena vrata so lahko tako modernega, kot tudi klasičnega videza. Moderna lesena vrata iz naše ponudbe, imajo vgrajene kakovostne materiale in so narejena po naročilu. Ne glede ali želimo klasičen videz ali pa modernega in trendovskega, lahko vsak posameznik, ki se je odločil da v prostoru uporabi stavbno pohištvo iz lesa najde nekaj ustreznega zase. 
 
Vrata so lahko izdelana iz ene vrste lesa ali pa iz kombinacije različnih vrst lesa. Na ta način lahko dosežemo tako različne odtenke, ki prostor popestrijo in ga dopolnijo. Lesena vrata pa imajo poleg ostalih zelo dobrih lastnosti, med drugim tudi to možnost da jih lahko damo obnoviti, in na ta način podaljšamo njihovo uporabo. Ravno tako pa je les material, ki je enostaven za vzdrževanje in se poda v vsak prostor. Kljub poškodbam, ki lahko nastanejo na vratih v primeru poškodbe, lahko damo vrata zbrusiti, polakirati ali pa naoljiti, ter jih vrnemo nazaj na isto mesto. Sama poškodba pa po obdelavi ni več vidna. 
 
Poleg vseh lastnosti dobrih lastnosti, ki jih ima les tudi ta, da les uravnava nivo vlage v prostoru, ne glede na letni čas, česar pri uporabi umetnih materialov ne moremo posebej poudarjati.     
 
če na kratko povzamemo ima les zelo pomembne lastnosti, ki so na dolgi rok zelo pomembne. Lesena vrata pa so posledično kakovostna, vzdržljiva, enostavna za vzdrževanje, naravnega videza in še bi lahko naštevali.