Drsni sistem WooDrive - Lesena vodila za drsna vrata

25.1.2023

Podjetje Melu je na trg lansiralo lesen drsni sistem za notranja vrata.  Gre za prvo drsno okovje izdelano iz masivnega lesa.

Drsni sistem WooDrive - Lesena vodila za drsna vrata

V podjetju Melu smo razvili inovativen drsni sistem, narejen iz lesa.
Že dolga leta smo opažali, da trg ne nudi estetskih in trajnostnih rešitev na področju drsnih mehanizmov. Znanje in izkušnje so nam omogočile da se razvoja trajnostnega, lesenega drsnega mehanizma lotimo sami. Tako je vse razen elektronike in kovanih nosilcev, del internega razvoja podjetja Melu. Ideja je bila, da razvijemo, tako klasični - ročni, kot tudi avtomatski drsni sistem.

Drsno vodilo za notranja vrata WooDrive M


Gre za klasično, manualno drsno vodilo za notranja vrata, ki je, skoraj v celoti izdelano iz lesa. Drsni sistem WooDrive M je univerzalen, to pomeni, da je kompatibilen s poljubnim vratnim krilom (lesenimi, plastičnimi, kovinskimi ipd.) debeline 40 ±2 mm. 

Leseno drsno vodilo WooDrive M

Leseno drsno okovje zelo lepo poudari tudi steklena vrata, zato smo v podjetju razvili dodatne distančnike, ki omogočajo pritrditev vodila Woodrive M tudi na stekleno krilo. Woodrive M ne nudi samo funkcionalnosti, zaradi svojega lepega dizajna popestri celoten ambient.

 

Avtomatski drsni mehanizem Woodrive E

 

Drsni mehanizem Wodrive E, je prav tako univerzalen in ga je mogoče namestiti na poljubno vratno krilo standardnih debelin 40 ±2 mm. Največja prednost avtomatskega drsnega sistema je v tem, da za namestitev ne potrebujemo predhodnih električnih inštalacij. Polnimo ga s pomočjo prenosne baterije – power bank, upravljamo pa preko senzorjev in mobilne aplikacije. Mobilna aplikacija WooDrive se z drsnim mehanizmom poveže preko Bluetooth povezave. Tako se motor samodejno prilagodi teži vratnega krila, s pomočjo aplikacije nastavimo tudi smer odpiranja, način delovanja, preverjamo stanje baterije in nastavimo čas odprtega stanja vratnega krila. Ko je baterija prazna prenosno baterijo power-bank preprosto vstavimo na ustrezno mesto, pogon se samodejno polni in med tem nemoteno opravlja svojo funkcijo.

Avtomatski drsni sistem
Manualni lesen drsni sitem WooDrive M je že na voljo v naši spletni trgovini WooDrive. Avtomatski sistem WooDrive E pa je že v zaključni fazi razvoja.
Oba drsna sistema sta na voljo v orehu in hrastu, pakirana v priročni škatli ter opremljena z enostavnimi in nazornimi montažnimi navodili. Poleg priloženih navodil so na spletni strani dostopna tudi video navodila montaže.

Woodrive drsni sistem so namenjeni ljudem, ki cenijo naravo in njeno lepoto.